Houdt de historische
waarde in leven

Herzagen in elk gewenste maatgeving
Lengtes tot 500 cm
Levering vanuit voorraad

Wijnpersbalken

“Antieke eiken planken, gevormd door weer en wind”

Historisch hout verkoopt een groot assortiment authentieke wijnpersbalken vanuit een imponerende voorraad.  De balken hebben jarenlang dienst gedaan als massieve buitenmuren van wijnpersen & boerderijen in Zuid-Oost Europa. Door decennia jaren blootstelling aan weer en wind zijn de planken gevormd zo als ze nu zijn.

Populair oud eiken

Dit houtproduct is één van de meest populaire soorten oud hout. Het heeft namelijk een geweldige en warme uitstraling.  Voordat de balken in Nederland aankomen hebben zij een hele reis ondergaan,  de gebouwen worden gedemonteerd en ter plekke wordt een sortering gemaakt in kwaliteit en lengte. Tenslotte gaan de balken op transport naar Houtdrogerij Gendringen, hier wordt een ISPM15 behandeling uitgevoerd tegen eventueel aanwezig ongedierte.

Toepassingen oude eiken wijnpersbalken

Door de rechthoekige vorm zijn ze perfect bruikbaar als oud eiken gording balk, de balken zijn namelijk gemiddeld 7-12 cm dik en circa 20-25 cm hoog. Doordat ze te verkrijgen zijn in lengtes tot 500 cm zijn deze balken perfect toe te passen in oude eiken constructies. Je creëert met deze balken een landelijke uitstraling. Naast het gebruik als constructief hout worden de wijnpersbalken veelal verzaagd door ons. Wij zagen hieruit wijnpersplanken in diverse diktes & uitstralingen!

Groothandel oud eiken hout 

Bent u met regelmaat opzoek naar oud eiken of naar volle pakken oud eiken hout? Neem dan contact met ons op! Naast maatwerk in oud hout bieden wij onze pakketten ook aan in de groothandel! Ook bestek orders in afwijkende maatvoering kunnen wij voor u op maat zagen!

 

Enthousiast geworden over onze wijnpersbalken?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Doordat het eiken jarenlang op de wind heeft kunnen drogen is het stabiel en perfect te verwerken in de interieurbouw,  Bij ons op locatie worden de balken ontdaan van spijkers en eventueel geborsteld of geschaafd. Ook herzagen wij wijnpersbalken tot wijnpersplanken in standaard 3 beschikbare diktematen.

Toepassingen

Toepassingen Maten & voorraad
Plafonds Lengtes:+- 200 – 800 cm
Balklaag Kopmaat: +- 12×12 – 30×30 cm
Schouw Prijs: vanaf €1400,- M3 excl BTW
Voorraad: Ja
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
Download productblad