Houdt de historische
waarde in leven

Duurzaam ondernemen
Grote voorraad prachtig oud hout
Eigen webshop met unieke producten

BARNWOOD GRENEN

‘Uit de hoge Alpen’

De herkomst van barnwood grenen

U komt ze vast wel eens tegen in het echt of op de foto: de oude schuren, boerderijen en berghutten hoog in de Alpen. Die schuren zijn vaak ouder dan ons zelf. Deze schuren worden onder andere gebruikt voor het opslaan van hooi. In de zomer wordt er dan vaak voedsel opgeslagen wat het vee in de winter eet. Door de extreme weersinvloeden hoog in de Alpen zijn de grenen planken vaak prachtig diep gegroefd. Door de felle zon in de zomer en winter ontstaan er unieke kleurpatronen in het hout. De planken krijgen dan een zwartgrijze tot lichtbruine kleur, dit noemen ze ook wel ‘Sonnengebrant’. Zodra de schuren er aan toe zijn om gesloopt te worden, kopen wij deze schuren op. Die worden vervolgens gesloopt en getransporteerd naar Nederland. Zodra het hout in Nederland is aangekomen wordt het hout naar de droogkamer gebracht. Daar wordt het barnwood grenen (Fichte) gedroogd voor interieur gebruik. Tevens is het drogen tegen eventuele insecten.

Toepassingen grenen planken

Na het droogproces komen de planken bij ons binnen. Wij gaan ze als eerst sorteren op kleur en lengte. Hierna wordt het hout ijzer vrij gemaakt. Vaak zitten er nog spijkers, scherven en kogels van vroeger in het hout. Daarna wordt het grenen/zacht hout geborsteld. Dit doen we doormiddel van een borstel machine. Het vuil wordt verwijderd waardoor de mooie structuren en noesten weer zichtbaar zijn. Het barnwood grenen wordt ook wel Barnwood Fichte genoemd. In Oostenrijk wordt dit begrip ook vaak gebruikt als benaming voor grenen hout. Dit mooie bouwmateriaal wordt veelal gebruikt als dakbeschot, wandbekleding, keukenfronten of gevelbekleding.

Doordat elke plank een eigen verhaal heeft, ontstaat er een divers patroon aan kleuren en structuren. Ofwel hout waar u nooit op uitgekeken raakt! Daarnaast is barnwood grenen ook veel te gebruiken voor andere interieur toepassingen. Denk hier bijvoorbeeld aan het maken van robuuste bar. In veel Oostenrijkse aprés ski tenten wordt het hout dan ook als bar bekleding gebruikt! Naast dat wij hier planken van verkopen, maken wij hier ook plaatmateriaal van. Deze platen worden bijvoorbeeld gebruikt bij het maken van keukenfrontjes.

ENTHOUSIAST GEWORDEN OVER ONS BARNWOOD GRENEN?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over ons assortiment?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Barnwood grenen behandelen

Barnwood is een begrip voor oud vuren/grenen en eiken planken. Naast Barnwood Fichte verkopen wij nog meer soorten barnwood. Deze zijn allemaal te vinden op onze site. Wij krijgen daarbij ook vaak de vraag moet je barnwood behandelen? Wij adviseren je dan om een transparante lak (skylt) of olie te gebruiken. Hiermee behoudt je de unieke kleuren die het hout heeft gekregen door de extreme weersomstandigheden. Doordat de planken worden hergebruikt werk je mee aan een circulaire wereld. Wij geloven erin dat dit hout een tweede leven verdient. Dus ben je op zoek naar een uniek soort hout, wat direct opvalt in je interieur? Kies dan voor Barnwood Fichte! Om ons barnwood Fichte te bewonderen bent u van harte welkom in onze houtloods!

Toepassingen Maten & voorraad
Keukens Lengtes: 100 – 400 cm
Gevelbekleding Breedte: 15-40 cm
Dakbeschot Dikte: +- 2/3 cm
Interieurbouw Prijs: vraag prijslijst
Meubels Voorraad: Ja
Wandbekleding Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
Plafond
Download productblad
RAAK OOK VERLIEFD
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten