Houdt de historische
waarde in leven

Bekijk onze deur Barnwood "Fichte" in onze showroom!
Verkrijgbaar in grijs & bruintinten!
Deuren met karakter

Barnwood deur “Fichte”

“Maatwerk binnendeuren geproduceerd uit oud Alpenhout”

Een exclusieve barnwood deur “Fichte” valt op bij binnenkomst, een uitnodiging om te ontdekken wat er achter deze deur ligt. Historisch Hout produceert exclusieve barnwood Fichte deuren. Wij hebben hierin 2 uitstralingen namelijk deuren uitgevoerd in bruintinten en in grijstinten. Barnwood “Fichte” is afkomstig van oude naaldhout schuren die hoog in de Alpen hebben gestaan. De Alpenschuren hebben extreme weersinvloeden gekend, sneeuw, zon, regen en wind.  Het barnwood is hier zeker niet minder mooi om geworden, het heeft hier juist zijn karakter verkregen!

 

Een deur met karakter

Oude hand gekerfde tekens, diep verweerde toplagen, maar ook grove knoesten en scheuren zitten in deze deuren. Elk authentieke detail zegt wat over de geschiedenis en herkomst van dit oude naaldhout en geven de deur juist karakter!  Onze barnwood deur “Fichte” is een kruislings opgebouwde barnwood plaat.  De deur is opgebouwd uit 6 lagen waarbij de 2 buitenste lagen oud barnwood zijn. Deze deurplaat heeft een totale dikte van 40-43 mm en wordt meestal geplaats als een stompe deur. Maar onze barnwood deur “Fichte” als schuifdeur of als taatsdeur gebruiken is natuurlijk ook mogelijk!

Deuren op maat

Onze maatwerk deuren worden met zorg gemaakt door vakmensen. Wij verwerken hierbij hoogwaardig reclaimed naaldhout afkomstig uit Europa. Als historische houthandel kopen wij rechtstreeks bij de bron de beste partijen reclaimed hout in. Door de jaren heen hebben onze werknemers ervaring opgedaan in de diverse uitstralingen en patine die voorkomen in recycled hout. Door onze kennis over historische bouwmaterialen kunnen wij deuren produceren passend bij uw wensen! Tevens draagt u bij aan een circulaire economie door te kiezen voor onze deuren er wordt tenslotte geen boom voor gekapt!

Ben je op zoek naar een eiken binnendeur? Die hebben we ook! Klik dan hier.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Wilt u meer informatie of heb je een vraag over onze barnwood deur "Fichte"

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wilt u onze deuren bezichtigen? Maak dan een afspraak met ons. Vul ons contact formulier in met de gewenste dag & tijd.


Toepassingen Maten & voorraad
Buitendeur Lengtes: 180-300cm
Loftdeur Breedtes: 80-120 cm
Binnendeuren Dikte: 40-43 mm (andere maten op aanvraag)
Voorraad/prijs: Maatwerk ( prijs op aanvraag)
Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten