Houdt de historische
waarde in leven

Duurzaam ondernemen
Grote voorraad prachtig oud hout
Eigen webshop met unieke producten

Loftdeur Fichte barnwood

“een uitnodiging om te ontdekken wat er achter deze deur ligt”

 

Historisch Hout produceert massieve loft deuren verwerkt uit reclaimed barnwood grenen. Eeuwenoude schuren & hoog in het Alpengebergte daar vinden wij ons barnwood grenen hout!  De gebouwen zijn geteisterd door zon, sneeuw en wind.  Ons barnwood is hier “created by nature”

Een loft deur met karakter.

In Oostenrijk & Zwitserland spreken ze over “Fichte holz”.  Dit is een verzamelnaam van diverse naaldhoutsoorten, een erg toepasselijke naam voor onze loftdeuren dus!

Oude hand gekerfde tekens,  maar ook grove knoesten en scheuren zitten in deze deuren. Elk authentieke detail zegt wat over de geschiedenis en herkomst van dit oude barnwood en geven de deur juist karakter! Er zitten soms nog wat hand gesmede spijkers in de planken… die laten we lekker zitten en maken van de deur een echte eyecatcher! Doordat de barnwood planken soms gescheurd zijn of niet altijd even recht plaatsen wij aan 1 zijde van de deur een klampen patroon. Deze zorgen ervoor dat de deur stevig in elkaar blijft zitten.  De loftdeuren Fichte worden vaak afgehangen aan een industriële katrol.

Deuren op maat.

Onze maatwerk loft deuren worden met zorg gemaakt door vakmensen. Wij verwerken hierbij hoogwaardig reclaimed naaldhout afkomstig uit Europa. Als historische houthandel kopen wij rechtstreeks bij de bron de beste partijen reclaimed hout in. Door de jaren heen hebben onze werknemers ervaring opgedaan in de diverse uitstralingen en patine die voorkomen in recycled hout. Door onze kennis over historische bouwmaterialen kunnen wij deuren produceren passend bij uw wensen! Tevens draagt u bij aan een circulaire economie door te kiezen voor onze deuren, er wordt tenslotte geen boom voor gekapt!

 

 

Enthousiast geworden?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over onze loftdeur fichte barnwood?

Vul onderstaande gegevens in en ontvang en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met ons op voor een prijsopgaaf of een bezoek aan onze showroom!


Toepassingen Maten & voorraad
Buitendeur Lengtes: 100-300cm
Loftdeur Breedtes: 60-120 cm
Binnendeuren Dikte: 20-45 mm  (paneel 20/25 mm + klamp 20 mm)
Voorraad/prijs: maatwerk, neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte
Raak ook verliefd
Ervaar het karakter en de schoonheid van pure producten